Couscoussalade met roodbaarsfilet, gegrilde paprika & yoghurt-munt sausje
Ingrediënten:
- 160 g couscous
- ± 300 g roodbaarsfilet van Super Choice, ontdooid
- 6 gegrilde rode paprika (± 160 g)
- 10 cherrytomaatjes
- 1 bosui
- 2 tl paprikapoeder
- flinke snuf chilipoeder
- sap van ½ citroen
- klein handje muntblaadjes
- peper & zout
- klontje boter
- scheutje olijfolie
Voor het yoghurt-munt sausje:
- 80 ml yoghurt
- 8 blaadjes munt
- ½ tl citroensap
- ½ tl paprikapoeder
- snufje knoflookpoeder
Bereidingswijze:
- Bereid de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Snijd de gegrilde rode paprika alvast in reepjes van ongeveer 1 cm. Snijd de cherrytomaatjes in vieren, de bosui in stukjes en de muntblaadjes alvast fijn.
- Snijd alvast voor het yoghurt-munt sausje de muntblaadjes fijn. Meng deze samen met de yoghurt, citroensap, paprika- & knoflookpoeder en zet deze aan de kant tot gebruik.
- Dep de roodbaarsfilet met wat keukenpapier droog en verwarm in een pan een klein klontje boter & scheutje olijfolie. Bestrooi de roodbaarsfilet aan beide kanten met wat paprikapoeder en bak de roodbaarsfilet in 5-6 min. gaar. Schud af en toe zachtjes met de pan zodat de vis niet aan de pan aanbakt. Draai de roodbaarsfilet halverwege.
- Meng ondertussen de couscous samen met de gegrilde paprika, cherrytomaatjes, bosui, 1 tl paprikapoeder, flinke snuf chilipoeder en de sap van ½ citroen. Breng op smaak met wat peper & zout.
- Verdeel de couscoussalade over de borden. Leg hier bovenop de roodbaarsfilet en serveer met het yoghurt-munt sausje.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Eetsmakelijk!