Doradefilet met mediterrane gegrilde groenten & rijst
Ingrediënten:
- 2 dorade filet van Super Choice, ontdooit
- 150 g basmati rijst
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- ½ courgette
- 200 g tomatenblokjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 volle tl paprikapoeder
- 1 volle tl oregano
- flinke snuf chilipoeder
- olijfolie
- peper & zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Breng alvast water aan de kook voor de basmati rijst en kook deze zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Snijd de rode & gele paprika in grove stukken en snijd de courgette in vieren en vervolgens in plakjes. Doe deze samen met de tomatenblokjes in een ovenschaal.
- Pers de teentjes knoflook en voeg deze samen met de oregano en 1½ tl paprikapoeder toe aan de groenten. Voeg naar smaak chilipoeder toe en breng verder op smaak met peper en zout. Roer goed door elkaar.
- Rooster de groenten 20 min. in de oven op 220 °C. Schep halverwege om.
- Dep de dorade filet droog met wat keukenpapier en leg deze met de huid op de snijplank. Bestrooi de dorade met ½ tl paprikapoeder en peper & zout naar smaak.
- Verwarm in een pan een flinke scheut olijfolie en leg hierin als de olijfolie warm is de doradefilet op de huid in de pan. Bak deze 3-4 min. op de huid. Draai de dorade daarna voorzichtig om en laat hem nog eens 2 min. doorgaren.
- Serveer de doradefilet met de gekookte rijst & geroosterde groenten.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Eetsmakelijk!

