Garnalen uit de oven
Ingredienten:
- 12-15 grote garnalen ongepeld Whole Shrimp (3-4 per persoon)
- 500 gr groene asperges
- 100 gr katenspek
- 1/2 citroen (sap hiervan)
- 300 gr vastkokende aardappels ongeschild
- zeezout en peper
- milde olijfolie en extra vierge olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden of de airfryer op 200 graden.
- Snijdt de aardappels doormidden en besprenkel met milde olijfolie en zeezout.
- Bak de aardappels in ongeveer 40 minuten in de oven en 25 minuten in de airfryer.
- Na 10-20 minuten de aardappels even omscheppen.
- De garnalen marineer je vast in een scheut milde olijfolie, zeezout en citroensap.
- Zet dit even weg.
- De asperges snijdt je 2 cm van de onderkant af.
- En wikkel dan per 3 of 4 asperges 2 plakjes katenspek.
- Bak de asperges in een ruime pan waar een deksel op kan, kort op hoog vuur om en om aan en zet vervolgens het vuur lager.
- Laat afgedekt rustig door garen. Bij elkaar een minuut of 8. Ze mogen een bite houden.
- Ondertussen bak je de garnalen in een koekenpan of als dit kan in de oven.
- De garnalen hebben in de oven 10-15 minuten nodig op 180 graden.
In de koekenpan ook zachtjes om en om laten garen, de garnalen worden roze en trekken krom tijdens het bakken. - Dit is een gerecht met de puurste smaken. Serveer alles bij elkaar.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.