Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies

Gebakken Coquilles

Gebakken Coquilles op bedje van knolselderij


Ingrediënten per persoon voor 4 personen:

  • 4 coquilles uit de vriezer van het merk Superchoice
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • 6 cherry tomaatjes
  • ¼ knolselderij
  • Basilicum blaadjes
  • 1 eetlepel Citroensap
  • ¼ appel
  • 1 eetlepel doppertjes

    1.

  1. Haal de coquilles uit de vriezer en laat ze ontdooien op een keukenpapiertje.
  2. 2.

  3. Meng een dressing in een kommetje bestaande citroensap, zout en een snuf peper.
  4. 3.

  5. Haal de ontdooide coquilles door de dressing, beide kanten van de coquilles heeft een laagje dressing.
  6. 4.

  7. Kook water en schil de knolselderij, snijdt deze in kleine stukjes en doe ze in het water. Kook de knolselderij tot je er makkelijk met een vork kan inprikken.- (10 min ongeveer)
  8. 5.

  9. Nu de knolselderij gekookt is kan je deze pureren, tot een structuur van aardappelpuree. Evt kun je een scheutje melk toevoegen om de puree soepel te houden.
  10. 6.

  11. Leg de puree op een bord, garneer met appel, tomaatjes, doppertjes en basilicum blaadjes. Voeg als laatste de coquilles toe.


Bereiden
Optie 1:
Wanneer je de Crips plaat gebruikt: leg de coquilles op de plaat. Snijdt nu de appel en tomaatjes klein en leg deze ook op de plaat. Leg een handje bevroren doppertjes op de plaat en die de plaat in de combimagnetron. Bak het geheel op de crips plaat 10 minuten.

Optie 2:
Bak de coquilles in een pan met een beetje roomboter, mooi goud bruin. Snijdt de appel en tomaatjes in kleine stukjes en bak deze in een pan tot ze gaan karamelliseren. Voeg als de appels goudbruin zijn gebakken de bevroren doperwten toe en bak het geheel nog 2 minuten goed door.