Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies

Gefrituurde garnalen

Ingrediënten:

  • 24 Peeled Shrimp van Superchoice
  • 200 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2,5 eidooier
  • 300 ml liter koude spa rood
  • 1 tl zeezout

Voor de dressing:

  • 2 el griekse yoghurt
  • ½ bosje bieslook
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kerrie poeder

Bereiding:

    1.

  1. Laat de garnalen ontdooien op een stukje keukenpapier.
  2. 2.

  3. Roer in een kom de bloem, eidooiers, bakmeel, zeezout en bruiswater door elkaar, je krijgt een soort pannenkoekenbeslag.
  4. 3.

  5. Verhit in een pan olie om te frituren.
  6. 4.

  7. Haal de garnalen door het beslag, dit is een klieder klusje.
  8. 5.

  9. Laat ze rustig in de hete olie zakken (180 graden).
  10. 6.

  11. Bak de garnalen tot ze een mooi krokant korstje hebben en goud bruin zijn.
    Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Dressing:

    1.

  1. Meng in een kommetje de Griekse yoghurt, knoflookpoeder en kerrie poeder.
  2. 2.

  3. Snijdt de bieslook fijn en schep deze door de dressing