Gefrituurde garnalen
Ingrediënten:
- 24 Peeled Shrimp van Superchoice
- 200 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2,5 eidooier
- 300 ml liter koude spa rood
- 1 tl zeezout
Voor de dressing:
- 2 el griekse yoghurt
- ½ bosje bieslook
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl kerrie poeder
Bereiding:
- Laat de garnalen ontdooien op een stukje keukenpapier.
- Roer in een kom de bloem, eidooiers, bakmeel, zeezout en bruiswater door elkaar, je krijgt een soort pannenkoekenbeslag.
- Verhit in een pan olie om te frituren.
- Haal de garnalen door het beslag, dit is een klieder klusje.
- Laat ze rustig in de hete olie zakken (180 graden).
- Bak de garnalen tot ze een mooi krokant korstje hebben en goud bruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Dressing:
- Meng in een kommetje de Griekse yoghurt, knoflookpoeder en kerrie poeder.
- Snijdt de bieslook fijn en schep deze door de dressing
1.
2.