Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies

Kabeljauw burger

Ingrediënten:

  • 2 bruine of witte hamburger broodjes
  • 1 krop sla
  • 1 tomaat
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • 1 bosui
  • 150 ml griekse yoghurt
  • 150 ml mayonaise
  • 4 tenen knoflook
  • Bosje peterselie
  • 2 kabeljauw filets

Bereiding:

    1.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. en bak hamburgerbroodjes of bruine bollen af!
  2. 2.

  3. Snijd ondertussen groenten dunne repen of plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen, beleg het afgebakken broodje met diverse groenten naar keuze.
  4. 3.

  5. Knoflooksaus maken: pers 4 teentjes knoflook uit, voeg 150 ml mayonaise en 150 ml griekse yoghurt toe, snijdt de peterselie klein en meng dit samen met wat peper en zout naar smaak er door heen.
  6. 4.

  7. Snijd de broodjes open en verdeel de sla, paprika, komkommer, augurk over de broodjes.
  8. 5.

  9. Dep de kabeljauw filets goed droog en bestrooi deze met peper en zout, pak deze nu gaar volgens de verpakking en leg deze op de broodjes.
  10. 6.

  11. Serveer de burger met pittige gebakken aardappeltjes of een lekkere patatas bravas