Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies

Taco’s met garnalen

Ingredienten:

  • 8 taco’s
  • 2 doosjes garnalen (wok)
  • 1 zak veldsla mix
  • 1 blik kikkererwten
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 150 ml magere of halfvolle yoghurt
  • peterselie
  • 1 tl chilipeper
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • honing

Bereiding:

    1.

  1. De kikkererwten kun je warm maken in een pannetje en zo gebruiken of je kunt ze krokant bakken in de airfryer of oven. Dit geeft dan een crispy bite aan je vulling.
  2. 2.

  3. Voor de krokante kikkererwten laat je ze uitlekken in een zeef en dep je ze droog.
  4. 3.

  5. Breng ze op smaak met zout, peper, een beetje paprikapoeder en wat uienpoeder.
  6. 4.

  7. Hussel de kikkererwten door wat milde olijfolie. In een voorverwarmde oven bakken op 200 graden, 30 minuten. In een aifryer op 180 graden bakken, 10 minuten.
  8. 5.

  9. De garnalen besprenkel je met een beetje milde olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en peterselie.
  10. 6.

  11. De taco’s bak je in de oven volgens de beschrijving op de verpakking.
  12. 7.

  13. Verwarm een koekenpan op het fornuis en bak hier kort om en om de garnalen in. Ze kleuren roze. Bak niet te lang anders worden ze droog.
  14. 8.

  15. Maak de yoghurtsaus dit kun je ook vooraf al doen.
  16. 9.

  17. Meng de yoghurt met de knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper in een kommetje.
  18. 10.

  19. Voeg dan honing en chilivlokken naar smaak toe.
  20. 11.

  21. Zoet en pittig is voor iedereen anders, volg hierin jouw smaak.

Serveer de taco’s met de veldsla mix, de kikkererwten, de yoghurtsaus en de garnalen natuurlijk. En vullen maar!