Tagliatelle met zeebaarsfilet, pesto & cherrytomaatjes
Ingrediënten:
- 2 zeebaarsfilet van Super Choice, ontdooid
- 160 g tagliatelle
- 2 el goede kwaliteit pesto
- 2 el pijnboompitten
- 150 g cherrytomaten aan steel
- 2 teentjes knoflook
- ¼ citroen
- scheutje olijfolie
- peper & zout
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Bereidingswijze:
- Breng alvast water aan de kook voor de tagliatelle en kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat aangegeven gaar.
- Dep de zeebaarsfilet droog met wat keukenpapier en bestrooi de zeebaarsfilet met wat peper & zout.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zeebaarsfilet op de huid in de pan. Bak ze 4 min. tot de onderkant mooi krokant is. Voeg tegelijkertijd de cherrytomaatjes toe aan de pan en laat deze rustig meebakken. Draai de zeebaars na 4 min. voorzichtig om en bak de andere kant nog 1-2 min. tot hij helemaal gaar is. Blus de zeebaarsfilet af met het sap van ¼ citroen.
- Als de tagliatelle klaar is meng je deze met de pesto. Voeg hier ook de pijnboompitten & het rasp van ¼ citroen aan toe. Roer goed door elkaar en breng eventueel op smaak met wat peper & zout.
- Serveer de tagliatelle op een bord met daarboven op de gebakken zeebaarsfilet. Leg schuin bovenop de gebakken cherrytomaatjes en serveer direct.
1.
2.
3.
4.
5.
Eetsmakelijk!