Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies

Tagliatelle met zeebaarsfilet, pesto & cherrytomaatjes

Ingrediënten:

    1.

  1. 2 zeebaarsfilet van Super Choice, ontdooid
  2. 2.

  3. 160 g tagliatelle
  4. 3.

  5. 2 el goede kwaliteit pesto
  6. 4.

  7. 2 el pijnboompitten
  8. 5.

  9. 150 g cherrytomaten aan steel
  10. 6.

  11. 2 teentjes knoflook
  12. 7.

  13. ¼ citroen
  14. 8.

  15. scheutje olijfolie
  16. 9.

  17. peper & zout

Bereidingswijze:

    1.

  1. Breng alvast water aan de kook voor de tagliatelle en kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat aangegeven gaar.
  2. 2.

  3. Dep de zeebaarsfilet droog met wat keukenpapier en bestrooi de zeebaarsfilet met wat peper & zout.
  4. 3.

  5. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zeebaarsfilet op de huid in de pan. Bak ze 4 min. tot de onderkant mooi krokant is. Voeg tegelijkertijd de cherrytomaatjes toe aan de pan en laat deze rustig meebakken. Draai de zeebaars na 4 min. voorzichtig om en bak de andere kant nog 1-2 min. tot hij helemaal gaar is. Blus de zeebaarsfilet af met het sap van ¼ citroen.
  6. 4.

  7. Als de tagliatelle klaar is meng je deze met de pesto. Voeg hier ook de pijnboompitten & het rasp van ¼ citroen aan toe. Roer goed door elkaar en breng eventueel op smaak met wat peper & zout.
  8. 5.

  9. Serveer de tagliatelle op een bord met daarboven op de gebakken zeebaarsfilet. Leg schuin bovenop de gebakken cherrytomaatjes en serveer direct.

Eetsmakelijk!